Wie ben ik | Supervisie & Co

 

 

Mijn carrière ben ik begonnen met het volgen van de opleiding SPH, waarna ik ben gaan werken in een instelling voor mensen met een verstandelijke beperking. Hierin ontdekte ik mijn kwaliteit en interesse voor het begeleiden van stagiaires en collega’s.

 

Door het volgen van verschillende cursussen op dat gebied, werd mijn ambitie hierin sterker. Ik besloot de opleiding ‘Supervisie en Professionele begeleiding’ te volgen. Na het behalen van deze opleiding heb ik mij ingeschreven bij de beroepsvereniging voor supervisie en andere begeleidingsvormen (LVSC). Vervolgens heb ik de training tot erkend coach gevolgd.


De beroepsvereniging stelt als eis aan haar professionals dat zij zich jaarlijks blijven bijscholen, iets dat ik met veel plezier doe. De inschrijving bij deze beroepsvereniging geeft aan dat ik bevoegd en gekwalificeerd ben in het bieden van professionele begeleiding.


Tenslotte heb ik vanaf 2011 een training gevolgd om trainingen te mogen geven. Vanaf begin 2012 ben ik daardoor tevens professioneel trainer en geef ik trainingen op verschillende gebieden. Ik bied trainingen op basis van aanvraag aan.

 

 

Wat bied ik aan kwaliteit?

 

Als professioneel begeleider zie ik snel ieders kwaliteiten. En het is vervolgens míjn kwaliteit om je te leren je kwaliteiten zo goed mogelijk in te zetten en om je om te leren gaan met je valkuilen, zodat je je kwaliteiten nog beter kan ontplooien en jij als mens én als professional in je kracht komt te staan. En ik weet uit ervaring: dat voelt HEERLIJK! Het gevoel dat je de wereld aan kan, dat het niet (meer) uitmaakt wat anderen van je vinden, omdat je weet dat je goed bent in wat je doet. Dat- en niet minder- kan ik je bieden!

 

“Door bij mezelf naar binnen te gaan, kan ik nu krachtiger naar buiten komen”

 

Ik vertrouw bovendien op ieders eigen inzicht en intuïtie. Daardoor ontstaat er een veilig leerklimaat, waarbij ik een beroep doe op de eigen verantwoordelijkheid en heb jij de regie over je eigen leerproces.

 

“Zoals fruitbomen over precies die kwaliteiten beschikken die ze in staat stellen de eigen fruitsoort te creëeren, zo beschikken mensen over precies die kwaliteiten die ze nodig hebben om hun eigen wensen en verlangens te kunnen reliseren.”
(Marinus Knoope, auteur van ‘de creatiespiraal’)